Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Alberobello: Η πόλη με τους τρούλους

Είναι μια μικρή πόλη (με περίπου 10.000 κατοίκους) στην Απουλία, επαρχία του Μπάρι, που αποκτά όλο και περισσότερο τουριστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από το 1996 που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. 
Το Alberobello είναι διάσημο για την αρχιτεκτονική του και συγκεκριμένα για τα σπίτια που έχουν κωνικές στέγες, γνωστές ως τρούλοι. 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Βόλτα στους λόφους της Λισσαβώνας (Lisbon hills tramcar tour)

Ένας διαφορετικός τρόπος να δει κάποιος τις όμορφες γειτονιές στους λόφους της Λισσαβώνας, είναι με το τραμ που κάνει αυτή τη διαδρομή.
Οι επιβάτες ανακαλύπτουν τις πιο ιστορικές γειτονιές, όπου οι άνθρωποι συζητούν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια είναι γεμάτα μπουγάδες των περιοχών Alfama, Castelo και Bairro Alto  αλλά και τις πλούσιες  και σοφιστικέ περιοχές, όπως η Lapa.
http://www.booking.com/city/pt/lisbon.el.html?aid=370440

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Η Πράγα σε μια μέρα

Αν βρίσκεστε στην Πράγα για μία μέρα, κάντε την οργανωμένη ξενάγηση για να δείτε τα σημαντικότερα στην πόλη!
 
Θα δείτε το κάστρο της Πράγας και την αλλαγή της φρουράς, την γέφυρα του Καρόλου, την εβραϊκή συνοικία, την κεντρική πλατεία και το αστρονομικό ρολόι, την πλατεία Wenceslas, τον καθεδρικό ναό St Vitus, το σπίτι που χορεύει, την παλιά πόλη, το εθνικό θέατρο, και άλλα πολλά.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Περπατώντας στα χνάρια των γιγάντων στο Giant's Causeway

Εντυπωσιακό τοπίο που αξίζει σίγουρα κάποιος να δει αφού πρόκειται για ένα μέρος διαφορετικό, για ένα μοναδικό τοπίο που έχει φτιάξει από μόνη της η φύση, ύστερα από  ηφαιστειακή δραστηριότητα 60 εκατομμυρίων χρόνων. 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Kyoto, η πιο φωτογενής πόλη στον κόσμο

Το Κiότο (Kyōto-shi) είναι πόλη της Ιαπωνίας με πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο, και θεωρείται η πιο φωτογενής πόλη του κόσμου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εντυπωσιακοί ναοί, δάση, κήποι και 17 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. 
Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί!