Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η πυραμίδα της Ρώμης

Ονομάζεται η πυραμίδα του Γαίου Κέστιου- Piramide Cestia- και είναι ένα επιβλητικό οικοδόμημα του 12 π.Χ. Ένα επιβλητικό μνημείο  με 36 μέτρα ύψος. Βρίσκεται κοντά στην πύλη του Αγίου Παύλου- Porta San Paolo. Η παρουσία της εξηγείται από το γεγονός ότι την εποχή εκείνη η Αίγυπτος ήταν ρωμαϊκή επαρχία. 
Σύμφωνα με μια επιγραφή που είναι χαραγμένη στις πέτρες, χρειάστηκαν 330 ημέρες για να χτιστεί.







OPVS · APSOLVTVM · EX · TESTAMENTO · DIEBVS · CCCXXX
ARBITRATV
PONTI · P · F · CLA · MELAE · HEREDIS · ET · POTHI · L






Μπορεί αν μοιάζει με τις πυραμίδες της Αιγύπτου ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική! Ο λόγος είναι ότι χτίστηκε με τούβλα και καλύφτηκε με μάρμαρο, κλασσική τεχνική των Ρωμαίων. 
Pyramid  Cestius από τον Giovanni Battista Piranesi- 18ος αιώνας


Η πυραμίδα και το περιβάλλον της από τον  Giuseppe Vasi- 18ος αιώνας
Βρίσκεται ανάμεσα σε ΄δυο αρχαίους δρόμους, την οδό Via Ostiensis και την οδό Via della Marmorata. Είναι σήμερα ένα από από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχαία κτίρια της ιταλικής πρωτεύουσας επειδή  ενσωματώθηκε στα Αυρηλιανά Τείχη και συντηρήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χιλιετούς ιστορίας της.
Στην ανατολική και δυτική πλευρά υπάρχουν επιγραφές με το όνομα και τον τίτλο του Caius Cestius. Η πυραμίδα αρχικά περιβαλόταν από τέσσειερις στήλες με δύο χάλκινες φιγούρες που σήμερα βρίσκονται στο Μουσείο Capitolini στον λόφο Capitoline Hill. 
  
Η πυραμίδα ήταν ο τάφος του Γάιου Κέστιου, μέλους της Επτανδρίας των Επουλώνων (septemviri epulones), ένας από τους εφτά ιερείς στους οποίους είχε ανατεθεί η διοργάνωση των δημόσιων συμποσίων προς τιμήν των θεών. Στο εσωτερικό της, ένας διάδρομος οδηγεί στον τάφο που είναι διακοσμημένος με διάφορες τοιχογραφίες. 
           
Για όσους έχουν αρκετό χρόνο στη Ρώμη είναι ενδιαφέρον να επισκεφτούν την πυραμίδα, αυτό το διαφορετικό μνημείο των αρχαίων χρόνων! 

tips
* Η Ρώμη έχει πάρα πολλά ξενοδοχεία, πρέπει να δείτε και να διαβάσετε κριτικές για να είστε σίγουροι για το δωμάτιο που θα έχετε τελικά. Πατώντας εδώ θα δείτε όλα τα ξενοδοχεία με σχόλια και βαθμολογία από πραγματικούς επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου