Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τα καλύτερα νησιωτικά θέρετρα του κόσμου

Εξωτικοί προορισμοί, με καταγάλανα νερά, ηφαίστεια, πλούσια βλάστηση, παραδοσιακούς οικισμούς και όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου τουριστικού θέρετρου  Ανάμεσα στο top 10 βρίσκεται και ένα ξενοδοχείο από την αγαπημένη Σαντορίνη. 

1. Meads Bay Beach VillasΑνγκουίλα, Καραϊβική
Η Ανγκουίλα είναι ένα Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος με έκταση 102km² και πληθυσμό 14.436 κατοίκους, Το όνομα της πρωτεύουσας είναι The Valley - Η Κοιλάδα. 
  

2. Chedi Club Tanah Gajah,GHM Hotel, Μπαλί, Ινδονησία
To Μπαλί είναι ένα μεγάλο νησί της Ινδονησίας που κατοικείται από από τα πρώτα προϊστορικά χρόνια, καθώς έχουν βρεθεί λίθινα εργαλεία, τα οποία χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ.

 

3. Four Seasons Resort Hualalai, Χαβάη
Το όνομα Χαβάη λέγεται ότι προέρχεται από το Χαβαιλόα, το θρυλικό Πολυνήσιο πλοηγό που ανακάλυψε για πρώτη φορά το νησί. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, το όνομα προέρχεται από τους κατοίκους της Ταϊτής και πρόκειται για το ποιητικό όνομα της Ταϊτής

  

4. Mirihi Island Resort, Μαλδίβες
 
Οι είκοσι έξι ατόλες των Μαλδίβων περικλείουν ένα έδαφος με 1.192 νησίδες, εκ των οποίων 250 νησιά κατοικούνται. Η χώρα κατέχει το ρεκόρ της χαμηλότερης χώρας στον κόσμο, καθώς το μέγιστο επίπεδο του εδάφους είναι 2,3 μ. Στη διάρκεια του περασμένου αιώνα, η στάθμη της θάλασσας έχει ανεβεί περίπου κατά 20 εκατοστά. Μεγαλύτερη άνοδος της στάθμης των υδάτων θα απειλήσει την ύπαρξη των Μαλδίβων, για αυτό άλλωστε έχουν ξεκινήσει να χτίζονται ασφαλείς περιοχές ώστε να γίνει μεταφορά του πληθυσμού αν και όταν χρειαστεί. 
  

5. Taveuni Palms Resort, Νησί Taveuni, Φίτζι
Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Φίτζι και έχει σχήμα τσιγάρου! Κύρια χαρακτηριστικά του νησιού είναι το ηφαίστειο αλλά και η πλούσια βλάστηση, αφού αποκαλείται "ο κήπος των Φίτζι". 
  

6. The Tuscany Providenciales, Turks and Caicos
Ακόμα μια επαρχία των Βρετανών στην Καραϊβική. . Η έκτασή τους είναι 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός τους 22.942 κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους Αφροαμερικανοί και μιγάδες. 

 

7. Etu Moana, Aitutaki, Cook Islands
Οι Νήσοι Κουκ αποτελούν μία αυτοδιοικούμενη περιοχή, ελεύθερα συνδεδεμένη με την Νέα Ζηλανδία από το 1901. Βρίσκονται περίπου 3.500 χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και είναι είναι ένα σύμπλεγμα από 24 κοραλλιογενείς ατόλες και ηφαιστειακά νησιά. 
   

8. Four Seasons Resort Maui, Maui, Η.Π.Α
Tο Μάουι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, με 193  χιλιόμετρα ακτές
Αποτελείται από δύο μεγάλα ηφαίστεια που χωρίζονται από ένα χαμηλού υψομέτρου ισθμό, που δημιουργήθηκε όταν λάβα από το Χαλεάκαλα έρευσε προς το δυτικό Μάουι. 
  
9. Baros Maldives North Male Atoll, Μαλδίβες
 Ο απόλυτος επίγειος παράδεισος, τα νησιά των Μαλδίβων ξεπετάγονται μέσα στον Ινδικό ωκεανό και αποτελούν αγαπημένο εξωτικό προορισμό για τα νιόπαντρα ζευγάρια. 
  

10. Aris Caves , Οία, Σαντορίνη 
 Το πιο πολυδιαφημισμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο νησί της Ελλάδας!
 Συγκεκριμένα η Οία, που βρίσκεται 11 χλμ από τα Φηρά, θεωρείται ως ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας, με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα και είναι παγκοσμίως γνωστή για το ηλιοβασίλεμα της.
  
  
Top 10 από το TripAdvisor
Επιμέλεια εικόνων και κειμένων από την ομάδα του traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου